miercuri, 14 noiembrie 2012

Ceai Verde Pentru Colon



Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.
Ceaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand. Pe langa gustul foarte bun, ceaiul verde are o serie de proprietati pentru care se recomanda a fi consumat in mod frecvent. In compozitia ceaiului verde se gasesc numeroase substante cu rol antioxidant. Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis.
Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teina, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.
Ofera satietate. Ceaiul verde actioneaza pe mai multe planuri. In primul rand, scade apetitul si iti taie foamea pentru multa vreme. Daca bei o ceasca de ceai verde dupa masa, senzatia de satietate o sa dureze mult mai mult. Baut inainte de masa vei manca mai putin, pentru ca acesta taie apetitul. Efectul este imediat si dureaza doua-trei ore.
Scade colesterolul. Din cele doua tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupa de cel nociv. Bautorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumatate, fata de cei care nu beau ceai dar au o alimentatie asemanatoare.
Antioxidant. Ca si in cazul colesterolului, oxigenul are si el o latura negativa: oxigenul activ este problematic, pentru ca se poate combina cu orice substanta din corp pe care o oxideaza ii distruge membranele celulare si ADN-ul. Pe langa acestea, oxideaza si lipidele. Toate duc la boli grave, ajungandu-se chiar la cancer.
Ceaiul verde contine substante active care sunt antioxidanti naturali puternici, ducand la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.

Previne cancerul. Studiile asupra mortalitatii datorate cancerului in randul populatiei japoneze, indica faptul ca rata deceselor este foarte scazuta. Cea mai scazuta rata de mortalitate datorata cancerului se inregistreaza in locurile unde recolta principala este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consuma ceai verde in cantitati mari, zilnic.
Energizant. Un bun inlocuitor al cafelei, ceaiul verde contine cafeina, substanta care, in cantitati rezonabile, stimuleaza fiecare organ din corp, avand efect asupra sistemului nervos, inimii si ficatului.
Esti obosit? O ceasca de ceai verde iti limpezeste mintea dimineata sau dupa o noapte nedormita. Prin continutul sau echilibrat de cafeina, ceaiul verde stimuleaza sistemul muscular. Prin urmare, o ceasca de ceai verde in timpul zilei binevenita.


luni, 5 noiembrie 2012

5 Plante Pentru Detoxifierea Ficatului




Poate aveti cumva o amintire din copilarie legata de curatarea sau mai precis ignorarea filtrului din acvariul de pesti. La urma urmei, este usor sa uiti ca un acvariu are si un filtru, pana cand acesta se infunda si nu mai functioneaza. In cele din urma, acvariul este acoperit cu  sedimente, iar sanatatea pestilor incepe sa se degradeze.

Acest scenariu se aseamana foarte mult cu modul nostru actual de viata. Adesea uitam de importanta ficatului, pana cand incepe sa ne afecteze sanatatea. Totusi, acest organ joaca un rol vital in curatarea, detoxifierea si purificarea zilnica a organismului nostru. Ficatul este si locul unde sunt metabolizati nutrienti importanti. Fara un ficat sanatos, nu putem fi nici noi sanatosi.

Ficatul este organul care proceseaza tot ceea ce ingeram. Alcoolul si medicamentele sunt cateva dintre substantele care trec prin ficat pentru a fi prelucrate.
Ficatul filtreaza aceste substante chimice pentru a preveni toxicitatea din organism. Cu toate acestea, scopul sau principal este de a secreta bila, un lichid galben-verzui, amar, care contribuie la digestia grasimilor.


Anghinarea. Considerata a avea un efect de protectie al celulelor ficatului, anghinarea poate ajuta ficatul sa se regenereze si imbunatateste functiile acestuia. Sprijina secretia bilei, care este importanta pentru digestie si asimilarea nutrientilor valorosi. Studiile clinice au demonstrat ca anghinarea poate sa diminueaza chiar si nivelul trigliceridelor.
Galbenelele. Detoxifierea ficatului trebuie să aibă loc regulat, deoarece este un organ complex, care indeplineşte peste 500 de funcţii în corp. Unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de gălbenele. Acesta se prepară dintr-un litru de apă clocotită şi din 40 g de flori de galbenele. Se recomandă trei căni de ceai pe zi, cu douăzeci de minute înainte de mesele principale. Pentru a obţine rezultate, tratamentul trebuie să dureze între două şi trei săptămâni.
Laptele de ciulin. A fost utilizat de mai bine de 2000 de ani de vanzatorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul impotriva toxinelor si pentru a trata boala cronica de ficat.
Lemn dulce. Acest remediu a fost folosit in medicina din zona de est pentru tratarea problemelor cu ficatul. Studiile au demonstrat ca lemnul dulce stimuleaza productia de interferon, ceea ce explica abilitatile unice ale acestei plante de a apara ficatul de toxinele daunatoare.
Sofranul de India. Este o alta planta ce contribuie benefic la eliminarea toxinelor din sange, usurand astfel munca ficatului in filtrarea si eliminarea toxinelor.
Tineti minte intotdeauna ca aceste plante trebuie utilizate impreuna cu un stil de viata care promoveaza si stimuleaza sanatatea, precum evitarea alcoolului, cafeinei si tutunului, pastrarea in forma prin exercitii regulate, chiar si mersul pe jos si yoga fiind foarte eficiente, evitarea consumului de alimente procesate, pline de zaharuri de proasta calitate si aditivi chimici. In plus, trebuie sa invatati sa controlati stresul si sa va obisnuiti un un program de somn sanatos.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Slabim Prin Detoxifiere


Pentru a avea un colon sanatos, este foarte important sa avem o dieta bogata in fibre si sa consumam cel putin cantitatea minima de apa recomandata in fiecare zi, adica 2 litri. Daca sistemul digestiv este deja tulburat si apar afectiuni la nivelul organismului care ne ridica semne de intrebare, este esential sa demaram o cura de detoxifiere a colonului, care ne va ajuta sa si slabesc usor.

Beneficiile terapiei de detoxifiere a colonului includ, pe langa cura de slabire:
- o piele mai neteda si mai curata
- eliminarea parazitilor intestinali
- scapam de constipatie si de balonare
- alimentele potrivite unei cure de detoxifiere ne asigura un aport mare de energie
- eliminarea respiratiei urat-mirositoare
- eliminarea stresului
- se regleaza alimentatia si stilul de viata alimentar.

duminică, 14 octombrie 2012

Legume Pentru Detoxifierea Colonului


Digestia este un proces care incepe din cavitatea bucala, o data cu introducerea alimentelor aici, si se incheie prin expulzarea acestora afara din organism, dupa ce organismul a extras din ele substantele si nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui. O data ce demersul acesta este intrerupt, apare constipatia, dar si alte afectiuni precum: colon iritabil, oboseala, obezitate si balonare. Desi in colon are loc abia ultima parte a procesului digestiv, acesta este cel mai afectat de orice iesire din tipar a procesului. In acest sens, detoxifierea colonului periodica este esentiala. Recomandam o detoxifiere pe cale naturala, cu plante, legume si fructe, si nu cu medicamente pe baza de chimicale care, mai presus de orice, ne pot ataca ficatul.

Pentru a avea un colon sanatos, este esential sa introducem in cura de detoxifiere fibrele si o cantitate de cel putin 2 litri de apa in fiecare zi. In plus, exista o lista de alimente, indeosebi legume si fructe, care ne sustin in cura de curatare a colonului:
- usturoi, praz si si ceapa
- lamai, mere, cirese, merisor, grapefruit si smochine
- castravete, telina, morcovi
- orezul brun
- plante precum radacina de papadie.

vineri, 5 octombrie 2012

Sa Ne Mentinem Colonul Sanatos


Curele de detoxifiere au rolul de a ne curata intregul organism, atunci cand acesta este suprasolicitat din cauza acumularii de toxine. Aceste toxine se depun pe peretii colonului sub forma de reziduuri, ne ingreuneaza fantastic digestia si ne elimina buna-dispozitie. In plus, o astfel de supraincarcare a colonului poate duce, in timp, la cancerul de colon. De regula, curele pentru detoxifierea colonului tin o perioada scurta de timp si se axeaza pe consumul de alimente bogate in vitamine, fibre si antioxidanti naturali. Presupune, bineinteles, si renuntarea la grasimi, cu exceptia celor vegetale.

Plante benefice sistemului digestiv sunt:
- alga marina rosie: bogata in minerale si vitamine, ofera un strat protector colonului;
- scoarta de ulm: combate afectiunile colonului si inflamarea acestuia;
- semintele de fenicul: calmeaza crampele abdominale;
- enzimele de papaya: ajuta la eliminarea tesuturilor moarte.


joi, 27 septembrie 2012

3 Pasi in Detoxifierea Organismului


Terapiile de detoxifierea organismului nu mai sunt considerate un tratament alternativ folosit doar de anumite persoane, ci metode esenţiale de îmbunătaţire a stării organismului, disponibile pentru orice persoană şi benefice pentru oricine.

Înainte de alegerea unui anumit produs este foarte importantă cunoaşterea procesului de curăţire a organismului care funcţionează astfel:
  • În primul rând curăţirea organismului se va face cu ajutorul dietei cu fibre pentru a curăţa toate resturile toxice şi reziduurile de substanţe organice acumulate de-a lungul anilor. Se va menţine colonul curat prin folosirea în continuare a fibrelor. 
  • În timp ce se curăţă organismul, este nevoie de completarea necesarului de bacterii care menţin echilibrul florei intestinale şi curăţarea ficatului cu extracte de silimarină. 
  • În final, prin folosirea ierburilor detoxifiante, a aminoacizilor, a vitaminelor şi a mineralelor vă detoxifiaţi organismul de metale grele cum ar fi plumbul şi mercurul şi de alte toxine existente.

vineri, 14 septembrie 2012

Ficatul poate fi Afectat de Colon


Ficatul este organul care transforma toate substantele care intra in corpul nostru pentru a alimenta celulele. El neutralizeaza atat resturile rezultate din activitatea celulara sau musculara, cat si alcoolul sau medicamentele.
Atunci cand se acumuleaza toxine in colon, acestea trec prin peretele intestinal si ajung in sange. Ficatul trebuie sa filtreze acest sange "toxic". Activitatea ficatului este afectata si de alimentatia dezechilibrata, de lipsa activitatii fizica, iar un exces de toxine din sange nu face decat sa sporeasca aceasta stare de oboseala a ficatului. Astfel, ficatul se micsoreaza, iar sangele toxic ajunge in circulatia generala pe alte cai.

Ficatul obosit lasa sa treaca in sange substante netransformate, toxine si bacterii nocive, care intoxica organismul. Pentru a preveni acumularea de toxine in colon si pentru a ajuta ficatul sa curete sangele de deseuri avem nevoie de fibre alimentare. Din acest motiv, oferiti o detoxifiere ficatului dvs.

miercuri, 5 septembrie 2012

Apa pentru detoxifierea colonului


Bea cele opt pahare de apa necesare zilnic pentru a-ti asigura un colon sanatos. Prin consumul cantitatii corespunzatoare de apa in fiecare zi, poti tine la distanta constipatia, iti poti pastra pielea curata si hidratata si te protejezi de cancerul de colon. 

Simplul obicei de a consuma apa in mod regulat va avea efecte pozitive asupra sistemul digestiv, pe langa detoxifiere colon.

luni, 27 august 2012

Ceaiuri Pentru Detoxifiere


Produsele alimentare pline de E-uri, dulciurile, produsele de fast food si fainoasele intoxica organismul, ceea ce duce la respiratie si transpiratie urat mirositoare, stari de slabiciune fizica, oboseala, stres sau probleme ale pielii. Pentru a scapa de toate aceste probleme,  incearca sa renunti macar pentru o perioada la alimentatia nesanatoasa si adopta o dieta bazata pe mancaruri cat mai naturale, dar si pe ceaiuri medicinale, detoxifiante.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa va recomand cateva ceaiuri cu efect detoxifiant, testate de catre mine.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, perfecte pentru eliminarea toxinelor din organism.   Este cunoscut ca fiind un ceai detoxifiere extraordinar. Mai mult decat atat, ceaiul verde accelereaza si procesul de slabire, iar astfel poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura.
Alte beneficii ale ceaiului verde: curata rinichii, regleaza tranzitul intestinal, creste acuitatea vizuala,  intareste smaltul dintilor si incetineste procesul de imbatranire.
Cum se prepara ceaiul verde? Se pune la fiert un litru de apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga o lingura cu frunze de ceai verde, se acopera vasul si se lasa la infuzat 10 minute.

Musetelul

Musetelul, la fel ca si ceaiul verde, are proprietati detoxifiante, la care se adauga marele avantaj de a fi la usor de gasit. Fata de ceaiul verde original, ceaiul de musetel se gaseste chiar si in cel mai mic magazin alimentar , la preturi foarte accesibile.
Ceaiul se musetel detoxifiaza ficatul, rinichii si intestinele. Planta are si proprietati laxative, de aceea celor care sufera de constipatie (unul dintre motivele adunarii de toxine in organism) li se recomanda sa consume ceai de musetel .
Cum se prepara ceaiul de musetel? Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet sau o lingurita de flori de musetel. Se lasa la infuzat timp de 8 minute si se consuma cald sau rece, neindulcit.

Urzica

O alta planta la indemana, puternic detoxifianta si tonifianta in acelasi timp, este urzica. Aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
Ceaiul de urzica iti furnizeaza multe saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) dar si vitamine esentiale.
Desi nu are un aspect placut sau un gust delicios, ceaiul de urzici aduce foarte multe beneficii organismului.
Cum se prepara ceaiul de urzica?  Intr-o cana cu apa se adauga doua lingurite de frunze uscate de urzica, se lasa la infuzat timp de 10 minute, se strecoara si se bea ca atare, fara indulcitor.

joi, 23 august 2012

Toamna Detoxifierii



Toamna este anotimpul potrivit pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa ce perioada concediilor s-a cam terminat, sezonul in care ne-am distrat, am petrecut clipe de neuitat, dar am avut si un stil de viata haotic, cu mancaruri nesanatoase de tip fast-food, cu mancat in exces in sejururi de tip "all inclusive" cu bauturi alcoolice si somn pe sarite pentru a face loc distractiei. Dupa toate acestea, si mai ales pentru a ne pregati organismul sa faca fata noilor schimbari de clima specifice anotimpului rece, toamna reprezinta un bun sezon pentru a ne detoxifia organismul si a ne pregati treptat pentru iarna. Mai mult decat atat, organismul nostru este “programat genetic” sa se curete singur toamna si primavara, deci orice ajutor este binevenit, iar efectul va fi multiplicat. Personal, pe langa o alimentatie echilibrata, incerc sa imi ajut organismul cu ceaiuri si plante medicinale.

Cura de detoxifiere din toamna se bazeaza pe urmatorul principiu: legume, fructe, legume, fructe. Altfel zis, fructe si legume cat cuprinde, daca oricum e sezonul bun pentru mancat fructe si legume proaspete si cu multi antioxidanti. Se recomanda ca doua zile pe saptamana sa se consume strict fructe si legume, preferabil crude, fara a suferi preparare de orice fel. Puteti sa faceti o salata de legume, de exemplu, condimentata cu putina sare si piper si stropita cu ulei de masline. Suna delicios, asa-i?

marți, 14 august 2012

Tratament Naturist pentru Artrita



Caracterizata prin inflamatia si marirea in volum a articulatiilor, artrita este adesea o boala dureroasa. Provocand rigidizarea articulatiilor, ea handicapeaza autonomia in miscari a pacientilor. 

Mai multe plante pot fi utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, cum ar fi: coacazele neagre, gheara-diavolului (Harpagophytum), musetelul, plopul, salcia sau rozmarinul. 

Actiunea lor antalgica si antireumatismala reduce puseele dureroase si mareste capacitatea de miscare a articulatiilor afectate.

Alte articole despre tratamente cu plante naturiste puteti gasi in acest blog despre remedii naturiste.

duminică, 5 august 2012

Curatarea ficatului



V-ati gandit vreodată la curatarea ficatului Dumneavoastră ? De ce nu ? Doar ne spalam zilnic, ne curatam dintii, urechile,etc. Corpul este casa sufletului. Ori, fiecare dintre noi cred ca vrea să aibe o casa curată. Omul are, datorita modului de viata modern, canalele hepatice atat de infundate, încat de multe ori doar mai putin de jumătate din fiere ajunge până în vezica biliara. O „actiune de curatire”  canalelor mici ale ficatului susţine curgerea (transferul) de fiere către bilă, fapt ce are foarte mare importanta pentru sănătatea Dumneavoastră. Trebuie mai întâi sa intelegem cat de important este ficatul pentru buna functionare a organismului. Printre principalele sale sarcini ficatul se ocupa de:
- producerea a 95% din proteinele din sânge;
- controlează nivelul zaharului (glicemia) prin producerea si consumul de glucoza;
- regleaza schimbul de grasimi (colesterolul);
- depoziteaza fierul;
- producere fierea;
- elimină atat toxinele proprii corpului cat si pe cele straine acestuia;

Reteta pentru curatarea ficatului

In apa clocotita se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofii, morcovii, sfecla, varza se curata si se dau pe razatoare iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Totul se introduce in apa clocotita si se fierbe timp de 5 min, foarte bine acoperit. Se trage de pe foc si se mai lasa 20 min acoperita. O lingura de ulei se adauga in farfurie, la servit.
Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. In timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac.

vineri, 27 iulie 2012

Curatarea sangelui


Pentru curatarea sangelui, se recomandă ca, să se consume în fiecare zi salata de leurdă propaspătă, timp de 2‑3 săptămâni, iar una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi. Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai. Se beau ceaiuri de păpădie. Foarte utilă este cura de primăvară cu urzici.

După ce am obţinut un sânge mai curat şi respectăm o dietă cu puţine alimente bogate in grăsimi şi mai multe legume şi fructe, putem începe o a doua cură, pentru curăţarea venelor şi arterelor. Pentru aceasta, se amestecă următoarele: un pahar de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită şi 2 pahare de miere de albine naturală, polifloră. Se pun toate într‑un vas închis ermetic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se ia câte o lingură din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

Se mai poate utiliza un amestec din sunătoare, muşeţel, siminoc şi muguri de mesteacăn, în părţi egale. O lingură de amestec se infuzează timp de 20 de minute în 0,5 l de apă clocotită. Se beau dimineaţa, pe stomacul gol, 250 ml de ceai, îndulcit cu miere, iar 250 ml seara, la culcare. Procedura se repetă 21 de zile.

Într‑un litru de vin alb natural se pun la macerat 4‑5 cepe roşii (500 g) tocate mărunt. Separat, se fierb la foc mic, într‑un litru de vin alb, 250 g rădăcină de pătrunjel şi 2 legături de frunze de pătrunjel, până lichidul scade la 500 ml. Se strecoară ambele preparate şi se amestecă.Se adaugă 150-200 g de miere. Se astupă recipientul şi se lasă la macerat 7 zile, agitându‑se de câteva ori pe zi. După o săptămână, se strecoară din nou. Se păstrează la rece. Se consumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Alte articole despre sistemul circulator si subiecte asemanatoare puteti gasi pe acest blog despre curatarea sangelui.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Alimente care iti curata colonul


Consumul insuficient de fibre alimentare îţi va îmbolnăvi colonul şi va favoriza acumularea toxinelor, generând probleme la nivelul fiecărui organ. Este esenţial pentru organism să ai un consum de fibre în fiecare zi!

Fibrele alimentare stimulează tranzitul intestinal şi ajută la deplasarea rapidă a reziduurilor toxice care se formează in intestin, împiedicând astfel absorbţia acestora în sânge si astfel are loc si curatarea colonului.

Cele mai bune surse de fibre alimentare le găsim în legume, fructe şi cereale integrale, iar cantitatea zilnică necesară este de 20-30 de grame. În prezent, majoritatea persoanelor nu ajung să consume nici măcar 10 grame de fibre pe zi.
Iata cateva dintre cele mai bogate alimente in fibre:

1. Fasolea gătită (1/2 cană) = 8,8 grame de fibre;
2. Pară cu coajă (mare) = 6,1 grame de fibre;
3. Mazăre uscată gătită (1/2 cană) = 4,7 grame de fibre;
4. Măr cu coajă (1 măr mediu) = 3,5 grame de fibre;
5. Zmeură (1/2 cană) = 3,1 grame de fibre;
6. Struguri (1/4 cană) = 3,1 grame de fibre;
7. Prune (3 prune) = 3,0 grame de fibre;
8. Căpşuni (1 cană) = 3,0 grame de fibre;
9. Păstârnac (1/2 cană) = 2,7 grame de fibre;
10. Portocală (1 medie) = 2,6 grame de fibre;
11. Cartof cu coajă = 2,5 grame de fibre;
12. Banană (1 medie) = 2,4 grame de fibre;
13. Varză de Bruxelles gătită (1/2 cană) = 2,3 grame de fibre;
14. Broccoli gătit (1/2 cană) = 2,2 grame de fibre;
15. Spanac gătit (1/2 cană) = 2,1 grame de fibre.


joi, 5 iulie 2012

Ceaiul Verde in Cura de Detoxifiere



Ceaiul verde este recunoscut în toată lumea pentru proprietăţile sale detoxifiante. Acesta stimulează accelerarea arderii grăsimilor. În urma acestor arderi se eliberează un nivel ridicat de toxine pe care tot ceaiul verde le elimină din organism.

Cura detoxifiere

Se recomandă câte trei căni de ceai verde pe zi, îndulcit cu o linguriţă de miere de albine, de preferat, înainte de fiecare masă. În timpul curei nu trebuie să consumi carne şi zahăr, care favorizează acumularea toxinelor. Un alt avantaj este că ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar.