duminică, 14 octombrie 2012

Legume Pentru Detoxifierea Colonului


Digestia este un proces care incepe din cavitatea bucala, o data cu introducerea alimentelor aici, si se incheie prin expulzarea acestora afara din organism, dupa ce organismul a extras din ele substantele si nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui. O data ce demersul acesta este intrerupt, apare constipatia, dar si alte afectiuni precum: colon iritabil, oboseala, obezitate si balonare. Desi in colon are loc abia ultima parte a procesului digestiv, acesta este cel mai afectat de orice iesire din tipar a procesului. In acest sens, detoxifierea colonului periodica este esentiala. Recomandam o detoxifiere pe cale naturala, cu plante, legume si fructe, si nu cu medicamente pe baza de chimicale care, mai presus de orice, ne pot ataca ficatul.

Pentru a avea un colon sanatos, este esential sa introducem in cura de detoxifiere fibrele si o cantitate de cel putin 2 litri de apa in fiecare zi. In plus, exista o lista de alimente, indeosebi legume si fructe, care ne sustin in cura de curatare a colonului:
- usturoi, praz si si ceapa
- lamai, mere, cirese, merisor, grapefruit si smochine
- castravete, telina, morcovi
- orezul brun
- plante precum radacina de papadie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu