duminică, 5 august 2012

Curatarea ficatului



V-ati gandit vreodată la curatarea ficatului Dumneavoastră ? De ce nu ? Doar ne spalam zilnic, ne curatam dintii, urechile,etc. Corpul este casa sufletului. Ori, fiecare dintre noi cred ca vrea să aibe o casa curată. Omul are, datorita modului de viata modern, canalele hepatice atat de infundate, încat de multe ori doar mai putin de jumătate din fiere ajunge până în vezica biliara. O „actiune de curatire”  canalelor mici ale ficatului susţine curgerea (transferul) de fiere către bilă, fapt ce are foarte mare importanta pentru sănătatea Dumneavoastră. Trebuie mai întâi sa intelegem cat de important este ficatul pentru buna functionare a organismului. Printre principalele sale sarcini ficatul se ocupa de:
- producerea a 95% din proteinele din sânge;
- controlează nivelul zaharului (glicemia) prin producerea si consumul de glucoza;
- regleaza schimbul de grasimi (colesterolul);
- depoziteaza fierul;
- producere fierea;
- elimină atat toxinele proprii corpului cat si pe cele straine acestuia;

Reteta pentru curatarea ficatului

In apa clocotita se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofii, morcovii, sfecla, varza se curata si se dau pe razatoare iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Totul se introduce in apa clocotita si se fierbe timp de 5 min, foarte bine acoperit. Se trage de pe foc si se mai lasa 20 min acoperita. O lingura de ulei se adauga in farfurie, la servit.
Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. In timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu