luni, 27 august 2012

Ceaiuri Pentru Detoxifiere


Produsele alimentare pline de E-uri, dulciurile, produsele de fast food si fainoasele intoxica organismul, ceea ce duce la respiratie si transpiratie urat mirositoare, stari de slabiciune fizica, oboseala, stres sau probleme ale pielii. Pentru a scapa de toate aceste probleme,  incearca sa renunti macar pentru o perioada la alimentatia nesanatoasa si adopta o dieta bazata pe mancaruri cat mai naturale, dar si pe ceaiuri medicinale, detoxifiante.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa va recomand cateva ceaiuri cu efect detoxifiant, testate de catre mine.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, perfecte pentru eliminarea toxinelor din organism.   Este cunoscut ca fiind un ceai detoxifiere extraordinar. Mai mult decat atat, ceaiul verde accelereaza si procesul de slabire, iar astfel poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura.
Alte beneficii ale ceaiului verde: curata rinichii, regleaza tranzitul intestinal, creste acuitatea vizuala,  intareste smaltul dintilor si incetineste procesul de imbatranire.
Cum se prepara ceaiul verde? Se pune la fiert un litru de apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga o lingura cu frunze de ceai verde, se acopera vasul si se lasa la infuzat 10 minute.

Musetelul

Musetelul, la fel ca si ceaiul verde, are proprietati detoxifiante, la care se adauga marele avantaj de a fi la usor de gasit. Fata de ceaiul verde original, ceaiul de musetel se gaseste chiar si in cel mai mic magazin alimentar , la preturi foarte accesibile.
Ceaiul se musetel detoxifiaza ficatul, rinichii si intestinele. Planta are si proprietati laxative, de aceea celor care sufera de constipatie (unul dintre motivele adunarii de toxine in organism) li se recomanda sa consume ceai de musetel .
Cum se prepara ceaiul de musetel? Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet sau o lingurita de flori de musetel. Se lasa la infuzat timp de 8 minute si se consuma cald sau rece, neindulcit.

Urzica

O alta planta la indemana, puternic detoxifianta si tonifianta in acelasi timp, este urzica. Aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
Ceaiul de urzica iti furnizeaza multe saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) dar si vitamine esentiale.
Desi nu are un aspect placut sau un gust delicios, ceaiul de urzici aduce foarte multe beneficii organismului.
Cum se prepara ceaiul de urzica?  Intr-o cana cu apa se adauga doua lingurite de frunze uscate de urzica, se lasa la infuzat timp de 10 minute, se strecoara si se bea ca atare, fara indulcitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu