luni, 27 august 2012

Ceaiuri Pentru Detoxifiere


Produsele alimentare pline de E-uri, dulciurile, produsele de fast food si fainoasele intoxica organismul, ceea ce duce la respiratie si transpiratie urat mirositoare, stari de slabiciune fizica, oboseala, stres sau probleme ale pielii. Pentru a scapa de toate aceste probleme,  incearca sa renunti macar pentru o perioada la alimentatia nesanatoasa si adopta o dieta bazata pe mancaruri cat mai naturale, dar si pe ceaiuri medicinale, detoxifiante.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa va recomand cateva ceaiuri cu efect detoxifiant, testate de catre mine.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, perfecte pentru eliminarea toxinelor din organism.   Este cunoscut ca fiind un ceai detoxifiere extraordinar. Mai mult decat atat, ceaiul verde accelereaza si procesul de slabire, iar astfel poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura.
Alte beneficii ale ceaiului verde: curata rinichii, regleaza tranzitul intestinal, creste acuitatea vizuala,  intareste smaltul dintilor si incetineste procesul de imbatranire.
Cum se prepara ceaiul verde? Se pune la fiert un litru de apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga o lingura cu frunze de ceai verde, se acopera vasul si se lasa la infuzat 10 minute.

Musetelul

Musetelul, la fel ca si ceaiul verde, are proprietati detoxifiante, la care se adauga marele avantaj de a fi la usor de gasit. Fata de ceaiul verde original, ceaiul de musetel se gaseste chiar si in cel mai mic magazin alimentar , la preturi foarte accesibile.
Ceaiul se musetel detoxifiaza ficatul, rinichii si intestinele. Planta are si proprietati laxative, de aceea celor care sufera de constipatie (unul dintre motivele adunarii de toxine in organism) li se recomanda sa consume ceai de musetel .
Cum se prepara ceaiul de musetel? Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga un pliculet sau o lingurita de flori de musetel. Se lasa la infuzat timp de 8 minute si se consuma cald sau rece, neindulcit.

Urzica

O alta planta la indemana, puternic detoxifianta si tonifianta in acelasi timp, este urzica. Aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
Ceaiul de urzica iti furnizeaza multe saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) dar si vitamine esentiale.
Desi nu are un aspect placut sau un gust delicios, ceaiul de urzici aduce foarte multe beneficii organismului.
Cum se prepara ceaiul de urzica?  Intr-o cana cu apa se adauga doua lingurite de frunze uscate de urzica, se lasa la infuzat timp de 10 minute, se strecoara si se bea ca atare, fara indulcitor.

joi, 23 august 2012

Toamna Detoxifierii



Toamna este anotimpul potrivit pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa ce perioada concediilor s-a cam terminat, sezonul in care ne-am distrat, am petrecut clipe de neuitat, dar am avut si un stil de viata haotic, cu mancaruri nesanatoase de tip fast-food, cu mancat in exces in sejururi de tip "all inclusive" cu bauturi alcoolice si somn pe sarite pentru a face loc distractiei. Dupa toate acestea, si mai ales pentru a ne pregati organismul sa faca fata noilor schimbari de clima specifice anotimpului rece, toamna reprezinta un bun sezon pentru a ne detoxifia organismul si a ne pregati treptat pentru iarna. Mai mult decat atat, organismul nostru este “programat genetic” sa se curete singur toamna si primavara, deci orice ajutor este binevenit, iar efectul va fi multiplicat. Personal, pe langa o alimentatie echilibrata, incerc sa imi ajut organismul cu ceaiuri si plante medicinale.

Cura de detoxifiere din toamna se bazeaza pe urmatorul principiu: legume, fructe, legume, fructe. Altfel zis, fructe si legume cat cuprinde, daca oricum e sezonul bun pentru mancat fructe si legume proaspete si cu multi antioxidanti. Se recomanda ca doua zile pe saptamana sa se consume strict fructe si legume, preferabil crude, fara a suferi preparare de orice fel. Puteti sa faceti o salata de legume, de exemplu, condimentata cu putina sare si piper si stropita cu ulei de masline. Suna delicios, asa-i?

marți, 14 august 2012

Tratament Naturist pentru Artrita



Caracterizata prin inflamatia si marirea in volum a articulatiilor, artrita este adesea o boala dureroasa. Provocand rigidizarea articulatiilor, ea handicapeaza autonomia in miscari a pacientilor. 

Mai multe plante pot fi utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, cum ar fi: coacazele neagre, gheara-diavolului (Harpagophytum), musetelul, plopul, salcia sau rozmarinul. 

Actiunea lor antalgica si antireumatismala reduce puseele dureroase si mareste capacitatea de miscare a articulatiilor afectate.

Alte articole despre tratamente cu plante naturiste puteti gasi in acest blog despre remedii naturiste.

duminică, 5 august 2012

Curatarea ficatului



V-ati gandit vreodată la curatarea ficatului Dumneavoastră ? De ce nu ? Doar ne spalam zilnic, ne curatam dintii, urechile,etc. Corpul este casa sufletului. Ori, fiecare dintre noi cred ca vrea să aibe o casa curată. Omul are, datorita modului de viata modern, canalele hepatice atat de infundate, încat de multe ori doar mai putin de jumătate din fiere ajunge până în vezica biliara. O „actiune de curatire”  canalelor mici ale ficatului susţine curgerea (transferul) de fiere către bilă, fapt ce are foarte mare importanta pentru sănătatea Dumneavoastră. Trebuie mai întâi sa intelegem cat de important este ficatul pentru buna functionare a organismului. Printre principalele sale sarcini ficatul se ocupa de:
- producerea a 95% din proteinele din sânge;
- controlează nivelul zaharului (glicemia) prin producerea si consumul de glucoza;
- regleaza schimbul de grasimi (colesterolul);
- depoziteaza fierul;
- producere fierea;
- elimină atat toxinele proprii corpului cat si pe cele straine acestuia;

Reteta pentru curatarea ficatului

In apa clocotita se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofii, morcovii, sfecla, varza se curata si se dau pe razatoare iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Totul se introduce in apa clocotita si se fierbe timp de 5 min, foarte bine acoperit. Se trage de pe foc si se mai lasa 20 min acoperita. O lingura de ulei se adauga in farfurie, la servit.
Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. In timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac.