luni, 5 noiembrie 2012

5 Plante Pentru Detoxifierea Ficatului




Poate aveti cumva o amintire din copilarie legata de curatarea sau mai precis ignorarea filtrului din acvariul de pesti. La urma urmei, este usor sa uiti ca un acvariu are si un filtru, pana cand acesta se infunda si nu mai functioneaza. In cele din urma, acvariul este acoperit cu  sedimente, iar sanatatea pestilor incepe sa se degradeze.

Acest scenariu se aseamana foarte mult cu modul nostru actual de viata. Adesea uitam de importanta ficatului, pana cand incepe sa ne afecteze sanatatea. Totusi, acest organ joaca un rol vital in curatarea, detoxifierea si purificarea zilnica a organismului nostru. Ficatul este si locul unde sunt metabolizati nutrienti importanti. Fara un ficat sanatos, nu putem fi nici noi sanatosi.

Ficatul este organul care proceseaza tot ceea ce ingeram. Alcoolul si medicamentele sunt cateva dintre substantele care trec prin ficat pentru a fi prelucrate.
Ficatul filtreaza aceste substante chimice pentru a preveni toxicitatea din organism. Cu toate acestea, scopul sau principal este de a secreta bila, un lichid galben-verzui, amar, care contribuie la digestia grasimilor.


Anghinarea. Considerata a avea un efect de protectie al celulelor ficatului, anghinarea poate ajuta ficatul sa se regenereze si imbunatateste functiile acestuia. Sprijina secretia bilei, care este importanta pentru digestie si asimilarea nutrientilor valorosi. Studiile clinice au demonstrat ca anghinarea poate sa diminueaza chiar si nivelul trigliceridelor.
Galbenelele. Detoxifierea ficatului trebuie să aibă loc regulat, deoarece este un organ complex, care indeplineşte peste 500 de funcţii în corp. Unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de gălbenele. Acesta se prepară dintr-un litru de apă clocotită şi din 40 g de flori de galbenele. Se recomandă trei căni de ceai pe zi, cu douăzeci de minute înainte de mesele principale. Pentru a obţine rezultate, tratamentul trebuie să dureze între două şi trei săptămâni.
Laptele de ciulin. A fost utilizat de mai bine de 2000 de ani de vanzatorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul impotriva toxinelor si pentru a trata boala cronica de ficat.
Lemn dulce. Acest remediu a fost folosit in medicina din zona de est pentru tratarea problemelor cu ficatul. Studiile au demonstrat ca lemnul dulce stimuleaza productia de interferon, ceea ce explica abilitatile unice ale acestei plante de a apara ficatul de toxinele daunatoare.
Sofranul de India. Este o alta planta ce contribuie benefic la eliminarea toxinelor din sange, usurand astfel munca ficatului in filtrarea si eliminarea toxinelor.
Tineti minte intotdeauna ca aceste plante trebuie utilizate impreuna cu un stil de viata care promoveaza si stimuleaza sanatatea, precum evitarea alcoolului, cafeinei si tutunului, pastrarea in forma prin exercitii regulate, chiar si mersul pe jos si yoga fiind foarte eficiente, evitarea consumului de alimente procesate, pline de zaharuri de proasta calitate si aditivi chimici. In plus, trebuie sa invatati sa controlati stresul si sa va obisnuiti un un program de somn sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu