miercuri, 14 noiembrie 2012

Ceai Verde Pentru Colon



Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.
Ceaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand. Pe langa gustul foarte bun, ceaiul verde are o serie de proprietati pentru care se recomanda a fi consumat in mod frecvent. In compozitia ceaiului verde se gasesc numeroase substante cu rol antioxidant. Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis.
Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teina, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.
Ofera satietate. Ceaiul verde actioneaza pe mai multe planuri. In primul rand, scade apetitul si iti taie foamea pentru multa vreme. Daca bei o ceasca de ceai verde dupa masa, senzatia de satietate o sa dureze mult mai mult. Baut inainte de masa vei manca mai putin, pentru ca acesta taie apetitul. Efectul este imediat si dureaza doua-trei ore.
Scade colesterolul. Din cele doua tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupa de cel nociv. Bautorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumatate, fata de cei care nu beau ceai dar au o alimentatie asemanatoare.
Antioxidant. Ca si in cazul colesterolului, oxigenul are si el o latura negativa: oxigenul activ este problematic, pentru ca se poate combina cu orice substanta din corp pe care o oxideaza ii distruge membranele celulare si ADN-ul. Pe langa acestea, oxideaza si lipidele. Toate duc la boli grave, ajungandu-se chiar la cancer.
Ceaiul verde contine substante active care sunt antioxidanti naturali puternici, ducand la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.

Previne cancerul. Studiile asupra mortalitatii datorate cancerului in randul populatiei japoneze, indica faptul ca rata deceselor este foarte scazuta. Cea mai scazuta rata de mortalitate datorata cancerului se inregistreaza in locurile unde recolta principala este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consuma ceai verde in cantitati mari, zilnic.
Energizant. Un bun inlocuitor al cafelei, ceaiul verde contine cafeina, substanta care, in cantitati rezonabile, stimuleaza fiecare organ din corp, avand efect asupra sistemului nervos, inimii si ficatului.
Esti obosit? O ceasca de ceai verde iti limpezeste mintea dimineata sau dupa o noapte nedormita. Prin continutul sau echilibrat de cafeina, ceaiul verde stimuleaza sistemul muscular. Prin urmare, o ceasca de ceai verde in timpul zilei binevenita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu